Sinds 2009 organiseert ArkA Symfonieorkest een Allerzielenconcert, een concert met een programmering die uitnodigt stil te staan bij het verlies van dierbaren. Deze concerten bleken vanaf het begin te voorzien in een behoefte. Jaarlijks wordt samenwerking gezocht met verschillende ensembles, koren, schrijvers en/of dichters.

Voor 2017 heeft het orkest samen met vocaal ensemble Lingua e Musica een aantrekkelijk, voor een breed publiek toegankelijk programma samengesteld. Als eerste stuk staat op het programma het mooie Litanei auf das Fest Allerseelen van Franz Schubert voor sopraan en orkest, met Els Bongers als soliste. Vervolgens twee hedendaagse componisten: van de bekende Amerikaanse componist Eric Whitacre een selectie uit Five Hebrew Love Songs voor koor en kleine strijkersbezetting en van de Noorse componist Ola Gjeilo Northern Lights voor koor a capella, een lied dat de schoonheid en kracht beschrijft van het noorderlicht. De hoofdmoot voor de pauze is een mooie selectie uit The Messiah van Georg Friedrich Händel voor koor, orkest en soliste. De selectie werd gemaakt door ArkA dirigent Manon Meijs en koordirigent Patrick Vaessens van Lingua e Musica. Na de pauze volgt nog één werk voor koor en strijkers samen: Geistliches Lied van Johannes Brahms. Het programma wordt afgesloten door het orkest met de vijfde symfonie in Bes groot, D 485 van Franz Schubert.

 

Programma

Muzikale overdenking Allerzielen

E. Whitacre  Five Hebrew Love Songs
(koor met strijkers)

O. Gjeilo  Northern Lights
(a capella)

G.F. Händel  Selectie uit Messiah
(koor en orkest)

  • 1. Symphony
  • 4. And the Glory (koor)
  • 40. I know sopraan (solo)
  • 30. Lift up your heads (koor)
  • 34a. How beautiful are sopraan (solo)
  • 23. All we like sheep (koor)

J. Brahms  Geistliches Lied, op. 30
(koor en orkest)

F. Schubert  Symfonie nr. 5
(instrumentaal)

 


Zondag 29 okt. 16:00 u.
Kloosterbibliotheek Wittem
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem

Woensdag 1 nov. 20:00 u.
St. Janskerk Maastricht

Vrijthof 24 • 6211 LE Maastricht

Entree: € 12,50 bij bestelling via ArkA symfonieorkest
en € 15.00 aan de kassa op locatie
Reserveren aanbevolen

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Maastricht, Stichting Kanunnik-Salden, Interfisc Group en Stichting Fonds voor Sociale Instellingen

 

Stichting Kannunik Salden Nieuwenhof