Patrick Vaessens, concert mei 2014

Patrick Vaessens

Dirigent

Dirigent

Patrick Vaessens (Landgraaf, 1988) heeft in 2011 zijn eerste studie Docent Muziek – Muziek in Kunsteducatie ‘cum laude’ afgesloten. In 2012 en 2015 behaalde hij respectievelijk zijn bachelor- én masterexamen Koordirectie aan het Conservatorium van Maastricht, beide met zeer goede resultaten. Hij volgde lessen bij dirigent/componist Ludo Claesen en bij Louis Buskens.

Zijn afstudeerscriptie, een didactiek voor het zingen met pubers, werd bekroond met de ‘Kennis in Bedrijf Prijs 2011’ van Hogeschool Zuyd. Sinds 2011 volgde hij als dirigent masterclasses in binnen- en buitenland, waaronder de Kurt Thomas cursus in Utrecht en een masterclass met Studium Chorale bij Daniel Reuss en Hans Leenders.

Verantwoord musiceren met passie en overgave staat voor hem centraal, waarbij muziekstijlen van klassiek tot pop aan bod kunnen komen. De overdracht van zijn passie voor muziek, op zijn zangers en publiek, heeft hij zich tot doel gesteld.

Naast dirigent van Lingua e Musica is hij ook projectmatig verbonden aan de Limburgse Koorschool Cantarella, het kamerkoor Studium Chorale en is hij werkzaam als docent aan het Grotiuscollege te Heerlen en het Conservatorium Maastricht.

ontwerp Marieke Riedijk  |  beeld o.a.Ruben Philipsen en Remco Verdoold  |  © Lingua e Musica 2017facebookYouTubekanaal