een muzikaal kerstverhaal voor jong en oud

O.l.v. Patrick Vaessens M.m.v. Godfried Kipper (‘Het Genootschap’ voor de voordracht- en vertelkunst, Hasselt)

Met dit concert-verhaal zorgen Lingua e Musica en verteller Godfried Kippers van ‘Het Genootschap’ voor een kerstsfeer zoals men die alleen vroeger nog kende. Een oud kerstverhaal, op originele wijze verteld door Kippers, wordt ondersteund door vocale muziek van Sweelinck, Lauridsen, Kodály, Stanford, Chilcott e.a. Op plekken waar woorden te kort schieten in het verhaal, vertelt de muziek verder. Het verklankt de boodschap van het verhaal en neemt het publiek mee in een echte kerstsfeer. Lingua e Musica brengt geen standaard kerstconcert, maar een complete kerstbeleving voor jong en oud en wil haar publiek laten ervaren hoe mooi (religieuze) a-capellamuziek kan zijn in een wereldlijke context.

Uitvoeringen

  • Donderdag 20 december 2012 in het Savelbergklooster Heerlen
  • Zaterdag 22 december 2012 in de Landcommanderij Alden Biesen, Bilzen (B)
  • Zondag 23 december 2012 in de Cellebroederskapel Maastricht

Het Genootschap ter bevordering van de Voordracht- en Vertelkunst uit Hasselt is in 2007 opgericht door Hilde Wouters, Godfried Kippers en Noël Marechal. Zij zijn woordkunstenaars die het vak geleerd hebben aan het Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans van Hasselt. Zij brengen poëzie en vertellingen voor een breed publiek. Het is de passie voor poëzie en vertellen die hen drijft. www.hetgenootschap.be

Deze co-productie wordt gecreëerd vanuit de gedachte van Euregionale samenwerking op het gebied van amateurkunsten in het kader van ‘Maastricht & Euregio samen kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa 2018’.