Ter voorbereiding op een scenische productie van Händel’s Messiah tijdens de Heiligdomsvaart 2018 in Maastricht worden de 48 leden van het amateur projectkoor op zaterdag 24 februari 2018 een middag lang gecoacht door meester- bariton Maarten Koningsberger!

Wilt u daarbij aanwezig zijn en hen aan het werk zien? Dat kan. Meld u dan snel aan, er is slechts een beperkt aantal plaatsen voor toehoorders.

Locatie: Huistheater Opera Zuid Maastricht (bezoekadres Malpertuisplein 60, 6217 CD Maastricht)
Tijd: 14.00 – 17.00 uur (incl. pauze)
Entree: € 5,- online te betalen bij reservering (uitverkocht!)

 

(Klik op de afbeelding voor een grote scherpe pdf)

Deze Masterclass is inmiddels uitverkocht!

Messiah, Opera in de Kerk

Vanaf 24 mei 2018 vindt de 55ste Heiligdomsvaart in Maastricht plaats. Een belangrijk evenement voor de stad dat eens in de zeven jaar wordt georganiseerd en waarin telkens een groot cultureel programma gepresenteerd wordt. Een van de programmaonderdelen van deze editie is een scenische uitvoering van een ingekorte versie van The Messiah van Händel. Deze bijzondere uitvoering, die anderhalf uur duurt, zal van 24 mei – 2 juni 2018 maar liefst zes keer uitgevoerd worden in de Lambertuskerk in Maastricht. De regie is in handen van Sybrand van der Werf.

Het Maastrichtse Vocaal ensemble Lingua e Musica is gevraagd om het kernkoor te vormen. Dit bevlogen amateurkoor o.l.v. Patrick Vaessens is met 16 geselecteerde individuele amateurzangers uitgebreid tot een projectkoor van ongeveer 48 zangers. Na een eerste ‘inzeepperiode’ in september-oktober 2017 zal Patrick Vaessens in de periode januari-februari 2018 de muzikale instudering van de koorwerken vervolmaken. Alle koorwerken zullen uit het hoofd gezongen moeten worden; een ware uitdaging voor de koorleden.

Tijdens de openbare masterclass met Maarten Koningsberger zal er met het projectkoor vooral gewerkt worden aan de vele coloraturen in de koorpartijen, maar er zal ook aandacht worden geschonken aan uit het hoofd zingen en bewegen tegelijkertijd, zoals in deze productie Messiah, Opera in de Kerk van de zangers verlangd zal worden. Met zijn internationale faam in zowel oratoria, opera en liedkunst én vanwege zijn vakkundige coaching aan professionele- en topamateurzangers is Maarten Koningsberger de aangewezen persoon voor deze bijzondere masterclass.

Locatie: Huistheater Opera Zuid Maastricht (bezoekadres Malpertuisplein 60, 6217 CD Maastricht)
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Entree: € 5,- te betalen bij reservering online (uitverkocht!)

Vanaf maart 2018 begint Sybrand van der Werf met het koor aan de regierepetities. Het orkest dat het koor bij de uitvoeringen zal begeleiden is het symfonieorkest ArkA o.l.v. Manon Meijs.

regisseur: Sybrand van der Werf
dirigent: Manon Meijs
koorinstudering: Patrick Vaessens
orkest: symfonieorkest ArkA
koor: Lingua e Musica, met uitbreiding van projectzangers

Meer Messiah Masterclass met Maarten Koningsberger: uitzendinggemist Messiah masterclass