Repetities

Elke donderdagavond weer nieuwe energie …

Repetities

Elke donderdagavond van 19:45– 22.00 uur repeteren we in de Toneelacademie in Maastricht onder leiding van onze enthousiaste dirigent Patrick Vaessens. Op de repetitieavonden wordt vooral aan de muzikaliteit en de gezamenlijke klank gewerkt. Partijen studeren we thuis in en repetities worden aan de hand van het repetitieschema zelfstandig voorbereid.

Lingua e Musica kent 2 repetitieperioden: van september tot half december en van januari tot begin juni. Beide perioden worden afgesloten met een concert. Naast de wekelijkse repetities wordt er doorgaans voor het concert een extra repetitiedag georganiseerd.

Het koor is niet alleen maar enthousiast aan het zingen, maar houdt ook van gezelligheid. Verjaardagen gaan niet ongemerkt voorbij en na afloop van concert wordt na afloop soms gezamenlijk een glas gedronken in een cafe in de buurt.

De eerste 38 jaar heeft het koor gerepeteerd in in de sfeervolle Cellebroederskapel in Maastricht. Eind 2018 moesten we constateren dat we er letterlijk ‘uit waren gegroeid’. Het repetitielokaal (niet zijnde de kapel zelf) werd te klein voor het groeiend aantal leden. Met weemoed hebben we afscheid genomen en beginnen vanaf januari 2019 een nieuwe periode in de Toneelacademie. Zie contact voor meer info.

cellebroederskapel achterkant

de Toneelacademie (beeld van Wikimedia)

cellebroeders gewelf

gewelf van de mooie Cellebroederskapel

concerten vanaf 2006 (publicatiedata)