O.l.v.: Patrick Vaessens
M.m.v.:
Rob Meijers (counter tenor)
Kaiyi Min (sopraan)
Strijkensemble Michel Awouters
Basso continuo o.l.v. Remy Syrier

In het programma “S(w)ing Purcell” bezingen we het totale vocale oeuvre van Henry Purcell (1659 – 1695), van opera tot anthem.
Ook komen enkele van zijn vermaarde ‘catches’ aan bod: meerstemmige (kroeg-) liederen vol humor, waarin de man zijn onverantwoordelijke en vrijetijdsgedrag kon etaleren. De teksten handelden dan ook meestal over drinken, tabak, muziek, en sex.

Ter voorbereiding op dit programma heeft Lingua e Musica deelgenomen aan een 3-daagse opera-workshop “King Arthur meets the Fairy Queen” onder leiding van de Engelse Evelyn Tubb en Michael Fields.

Koorwerken uit deze twee beroemde Purcell opera’s, aangevuld met andere prachtige werken uit het oeuvre van Purcell, een professioneel strijkensemble en de solisten Rob Meijers (counter tenor) en Kaiyi Min (sopraan), maken de Lingua e Musica concerten van 8 en 9 juni 2013 tot een compleet hoogtepunt.

Ook de locaties van de beide concerten zijn bijzonder de moeite waard: de prachtige Kloosterbibliotheek in Wittem en de onlangs gerenoveerde Lambertuskerk in Maastricht vormden het indrukwekkende decor voor de uitvoering van deze swingende barok muziek.

foto’s: © Ruben Philipsen