Luister naar het verhaal dat Orpheus vertelt, van zijn reis naar de onderwereld en terug.
Van de man die met zijn stem zelfs Hades wist te vermurwen, die zijn tocht naar de onderwereld liet slagen, gedreven door de liefde.

Met één blik achterom verloor hij toch wat alleen de mooiste stem ter wereld terug kon halen. Onvermijdelijk is ons lot, eindeloos is de hoop waarmee de muziek ons ongehoord dichter bij elkaar brengt.

De zang in dit concert werkt troostend en is de verwoording van alle menselijke emoties rondom het onvermijdelijke afscheid, waar het verhaal van Orpheus symbool voor staat. Met klaaglijke klanken, hemelse melodielijnen en hartverwarmende samenzang bezingt het koor de weg van wanhoop (Parce Mihi Domine), verlangen (Quanta Qualia), een roep om hulp (O Salutaris Hostia) en tot slot acceptatie van het onvermijdelijke (Long Road).

We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met saxofonist Niek Starmans. De saxofoon consoneert met de stemmen en voegt er tegelijk iets ongrijpbaars en tijdloos aan toe. Met zijn prachtige warme en ronde toonkwaliteit is de saxofoon de verklanking van Orpheus, die iedere ziel weet te bekoren.


Programma

L. AuerbachT’Filah (saxofoon solo)

C. de MoralesParce mihi Domine
F. TicheliEarth Song
R. DubraAve Maria I
K .NystedtImmortal Bach

R. NodaMAI* (saxofoon solo)

J. TavenerSong for Athene
Ē. EšenvaldsO Salutaris Hostia
P. HawesQuanta Qualia
Ē. EšenvaldsLong Road

 

 


Zaterdag 19 november 16:30 uur
Kloosterkerk Wittem
Wittemer Allee 34 • 6286 AB  Wittem

Zondag 20 november 15:00 uur
kerk van Sint-Pieter boven Maastricht
Ursulinenweg 2 • 6212 NC  Maastricht

Entree: € 12,50 (studenten € 10,00)
Reserveren aanbevolen
kan ook via mailtje naar
ln.acisum-e-augnil@netrecnoc

Lingua e Musica isamen met Quartna Kroningsconcert 22 en 23 april 2017

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Maastricht, Stichting VNK, Stichting Edmond Hustinx en de vrienden van Lingua e Musica

 

sponsors concert november 2022