Internationaal Festival Vocallis

Lingua e Musica is uitgenodigd om deel te nemen aan Internationaal Festival Vocallis. Dit festival voor klassieke en hedendaagse vocale muziek bestaat in 2021 tien jaar en heeft dit jaar als thema ‘Liefde’. Er zijn tientallen concerten, workshops en educatieve projecten op verschillende locaties van 22 oktober t/m 7 november 2021.

Totus Tuus Moederliefde

Deinend, schitterend en fonkelend is de zee. Haar eeuwige schoonheid en onvoorwaardelijke geborgenheid brengt ons terug naar onze oorsprong. Maria, de personificatie van toegewijde moederliefde en pure schoonheid, met haar vele namen die verwijzen naar de zee.

In het koorwerk Totus Tuus van Henryk Górecki wordt Maria op twee wijzen beklemtoond: enerzijds als María, de personificatie van toegewijde moederliefde en pure schoonheid, anderzijds als diepe bron van spiritueel leven, de oorsprong, wanneer het beklemtoond wordt als ‘mária’ (zee).

In het troostrijke Ave Maris Stella van Edvard Grieg en de dubbelkorige Hymn to the Virgin van Benjamin Britten wordt er verwezen naar Maria als de Sterre der Zee, een richtpunt in tijden van wanhoop. De koormuziek van onder andere de 21e -eeuwse componisten Ola Gjeilo, Sven Helbig en Gunnar Eriksson voert ons filmisch langs de deining, het mysterie, de oogverblindende schoonheid en de soms zelfs verstikkende geborgenheid van het moederschap. In Čiurlionis’ – centrale componist van het weekend – Beauštanti aušrelė wordt het ochtendgloren verklankt.


Zaterdag 23 oktober 16:00 u.
Museumkerk Oud-Rekem
Groenplaats 4 • 3621 Oud-Rekem (Lanaken) – België
Tickets

Entree: € 10,00 (studenten € 5,00)
Reserveren aanbevolen

Lingua e Musica isamen met Quartna Kroningsconcert 22 en 23 april 2017